latinica  ћирилица
21/03/2020 |  15:15 | Аутор: СРНА

"Нема новообољелих, грађани да анонимно пријаве лица која не поштују изолацију"

У Козарској Дубици нема новообољелих од вируса корона, а под епидемиолошким надзором су 253 особе, рекла је Срни епидемиолог у Дому здравља у Козарској Дубици Борка Кнежевић.
Козарска Дубица - Фото: РТРС
Козарска ДубицаФото: РТРС

Кнежевићева, која је и члан општинског Штаба за ванредне ситуације, позвала је становнике да се понашају одговорно и да поступају у складу са одлукама надлежних органа и препорукама љекара, јер једино на тај начин могу заштити свој и живот људи у својој околини.

Шеф Одсјека комунале полиције Слободан Пралица потврдио је Срни да је једно лице јуче прекршило рјешење о изолацији.

- Комунална полиција контролисана је 18 лица, од којих је за једно лице установљено да је прекршило мјере самоизолације, а данас до 13.00 часова контролисана су 22 лица и сви су затечени на кућним адресама - прецизирао је Пралица.

Он је позвао становнике да, с циљем очувања јавног здравља током епидемије вирусом корона, путем броја телефона 052/416-028 Комуналној полицији општине Козарска Дубица анонимно пријаве лица која су дошла из иностранства и не придржавају се мјера обавезне изолације, као и друга лица која крше наредбе Штаба за ванредне ситуације.

Пралица је најавио да ће бити интензивирана контрола лица којима су издата рјешења о изолацији, уз изрицање законом прописаних казнених мјера.

Свим становницима препоручује се спровођење одговарајућих хигијенско-санитарних мјера, што мање социјалних контаката и поступање према препорукама Института за заштиту здравља Републике Српске и других надлежних институција.