latinica  ћирилица
21/03/2020 |  17:12 | Аутор: СРНА

У Хрватској укупно заражено 206, новообољелих 78

У Хрватској је од вируса корона обољело 206 људи, односно 78 више у посљедња 24 часа, изјавио је министар здравља Хрватске Вили Берош.

Раније данас је саопштено да је укупно 168 заражених у Хрватској.

Берош је истакао да у самоизолацију морају ићи они који су контакти обољелих или они који долазе из земаља у којима је зараза, преносе хрватски медији.

- Постоје грађани који не поштују препоруке, то је нешто што није добро и неће помоћи. Понављам свима да поштују препоруке. Пожељно је боравити вани, али не у блиском контакту - рекао је Берош на конференцији за новинаре Националног штаба Цивилне заштите.

Директор Клинике за инфективне болести "Фран Михаљевић" Алемка Маркотић рекла је да је добра вијест да нема нових пацијената на респиратору, иако има "нових кандидата", те поновила да све мјере опреза треба схватити озбиљно.

Шеф Завода за јавно здравство Хрватске Крунослав Цапак рекао је ће од грађана и њиховог понашања зависити колико ће бити обољелих.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић истакао је да су инспектори данас затворили "осам или шест кафића", што сматра да је нечувено.