latinica  ћирилица
21/03/2020 |  17:21 | Аутор: СРНА

Ради се на рјешавању транспортних коридора

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске у сарадњи са Министарством комуникација и транспорта у Савјету министара и надлежним органима у другим земљама ради на рјешавању питања дефинисања транспортних коридора са Србијом, Хрватском и Словенијом, јер се у овим земљама превоз терета одвија путем конвоја због ситуације настале појавом вируса корона.
Министарство саобраћаја и веза (фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство саобраћаја и веза (фото: илустрација)Фото: РТРС

Министарство је захвалило свим превозницима и возачима у међународном превозу роба за велики труд и пожртвовање које свакодневно улажу, ризикујући властито здравље како би привреда и економија Републике Српске несметано функционисале.

Из Министарства подсјећају да је Републички штаб за ванредне ситуације донио закључак којим се послодавцима са сједиштем у Српској налаже да издају потврду о ангажовању возача у међународном превозу ствари у току ванредне ситуације да би се олакшало праћење рада возача у условима ванредне ситуације, односно поштовање дефинисане изолације, наводи се у саопштењу.

Због епидемиолошке ситуације у региону и појачаних контрола на граничним прелазима, како напомињу из Министарства, повећана је гужва и дуге су колоне теретних возила, те упућен апел свима да буду стрпљиви у условима ванредне ситуације и придржавају се упутстава граничних служби.

С циљем предузимања потребних мјера за спречавање ширења вируса корона, како се напомиње, успостављена је стална комуникација са надлежним органима на свим нивоима власти и привредним коморама у БиХ.

- Остварује се стална комуникација са превозницима са циљем размјене информација о начинима одвијања саобраћаја и поштовању и реализацији предузетих мјера прописаних од стране Републичког штаба за ванредне ситуације - наводи се у саопштењу Министарства саобраћаја и веза.