latinica  ћирилица
22/03/2020 |  08:39 | Аутор: СРНА

Коловози мокри и клизави, поледица у вишим предјелима

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а поледице има на дионицама у вишим предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Снијег - Фото: илустрација
СнијегФото: илустрација

Због кретања вангабаритног превоза на појединим путним правцима саобраћај је успорен, а возачима се савјетује да буду опрезни и поштују упутства лица из пратње.

Вангабаритни превоз кретаће се на релацији Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Прача-Устиколина-Фоча до 25. марта, на релацији Подврсник-Требиње-гранични прелаз Клобук до 23. марта, на релацији Станић Ријека-Каруше-Подврсник-Требиње до 27. марта, те на релацији Мел Станић Ријека-Дервента-Козарска Дубица.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови, а проток возила регулише саобраћајна сигнализација.

Почели су радови на изградњи искључне траке у Залужанима, на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, у десној коловозној траци из правца Бањалуке, због чега ће бити измјењен режим у одвијању саобраћаја.

На подручју Прњавора у току је градња кружног тока на раскрсници магистралног пута Горња Вијака један-Дервента и на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два, а радови су у току и на магистралним путевима Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице и Дрињача-Милићи-Власеница, те регионалним путним правцима Ламовита-Стари Мајдан, Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице.

Радови се изводе и на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце, гдје је сваки дан осим недјеље на снази обустава саобраћаја од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Успорен је саобраћај на дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, на регионалном путу Прибој-Лопаре, Јоховац-Руданка, као и од Модриче, преко Шешлија, према Добоју и граници са ФБиХ, те на магистралном путу Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и у ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, као и на путним правцима Горњи Вакуф/Ускопље-Прозор, Груде-Љубушки и Јабланица-Мостар.