latinica  ћирилица
22/03/2020 |  08:50 | Аутор: РТРС

Данас стиже захлађење

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује киша, а уз притицање знатно хладнијег ваздуха, и слаб снијег.

 Слабих падавина биће током пријеподнева, док ће се на југу задржати суво. Слично вријеме задржаће се цијели дан, а поподне и увече у централним крајевима ће уз пад температуре, падати и слаб снијег. Током ноћи биће још хладније, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, на југу умјерена бура.

Највиша дневна температура до девет, на југу до 15, а на планинама минус један степен.

Јјутрос преовладава облачно вријеме са слабом кишом, док на планинама пада слаб снијег. У Херцеговини је дјелимично ведро.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус пет, Хан Пијесак минус два, Мраковица минус један, Иван Седло и Соколац један, Чемерно и Бихаћ два, Калиновик, Мркоњић Град, Нови Град, Приједор, Сребреница и Сански Мост три, Добој, Рибник, Шипово, Бугојно, Градачац, Сарајево и Тузла четири, Бањалука, Бијељина, Ливно, Зеница и Зворник пет, Гацко и Широки Бријег шест, Вишеград, Рудо, Билећа и Груде седам, Фоча осам, Требиње 11, Неум 12 и Мостар 13 степени Целзијусових.