latinica  ћирилица
22/03/2020 |  09:43 | Аутор: СРНА

Препорука пољопривредним произвођачима да заштите воће

Пољопривредним произвођачима у Републици Српској савјетовано је да због најављене ниске температуре ваздуха, мраза и снијега наредне седмице, заштите осјетљиве културе, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.
Задимљавањем штите воћњаке од мраза - Фото: СРНА
Задимљавањем штите воћњаке од мразаФото: СРНА

Метеоролози су најавили да се током ноћи очекује дјелимично разведравање на југу, југозападу, западу и сјеверу, а на западу и у централном појасу облачно са слабим снијегом. Јутро ће бити промјењиво, те хладно са мразом у већини предјела.

Минимална температура ваздуха сутра ће бити од минус седам до минус два, на југу од нуле, на планинама од минус десет степени, а највиша дневна од два до шест на југу до осам, на планинама од минус три степена целзијусова.

Хладна ваздушна маса над Балканом биће и у уторак, 24. марта. Очекује се током ноћи облачно са снијегом у већини предјела, осим на југу. Снијега ће бити више на западу гдје ће повремено падати увече и у ноћи на сриједу.

Минимална температура ваздуха од минус пет до минус један на југу од нула, на планинама од минус 10, највиша дневна од нула до четири, на југу до шест степени, на планинама од минус четири степена.

Облачно са снијегом у већини крајева биће у сриједу, 25. марта, осим на југу и југоистоку. Ујутру ће бити облачно са снијегом на сјеверу и западу, док ће у централним и источним крајевима доћи до престанка падавина. Касније послијеподне и предвече може бити слабог снијега или сусњежице у вишим централним и југозападним предјелима.

Минимална температура ваздуха од минус пет до нула, на југу од два, на планинама од минус девет, а највиша дневна од нула на западу до пет степени, на сјевероистоку, на југу до девет, на планинама од минус три степена Целзијусова.