latinica  ћирилица
22/03/2020 |  12:26 | Аутор: СРНА

Царинске испоставе Градишка и Шамац раде и данас

Царинске испоставе Градишка и Шамац и данас раде због великог броја камиона који чекају на улаз у БиХ, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање БиХ.
УИО БиХ - Фото: РТРС
УИО БиХФото: РТРС

Из УИО су навели да је у најкраћем року организован рад царинских службеника и неопходних инспекцијских служби, ветеринарске, фито-санитарне и тржишне, те се поступци царињења завршавају у најкраћем могућем року, у складу са важећим законским прописима.

Упућен је апел свим увозницима који до сада нису увозили и царинили робу у царинским испоставама Градишка и Шамац, да прије доласка камиона у терминал пронађу шпедитера и с њим склопе уговор о заступању пред царинским органима.

- Уколико увозници прије доласка камиона у царински терминал овласте шпедитера који ће у њихово име покренути царински поступак, царињење робе ће се много прије завршити и возачи са камионима неће морати да проводе дуго времена у царинским испоставама - наведено је у саопштењу.

Из УИО подсјећају да камиони који само врше транзит кроз Хрватску према БиХ као крајњој дестинацији, морају ићи на граничне прелазе Градишка, Шамац и Бијача, у складу са одлуком Хрватске.