latinica  ћирилица
22/03/2020 |  12:49 | Аутор: СРНА

Машић: Могуће објављивање имена неодговорних

Начелник општине Фоча Радисав Машић најавио је да би општински Кризни штаб могао да почне да објављује имена неодговорних појединаца који се не придржавају наредбе о изолацији.
Радисав Машић - Фото: РТРС
Радисав МашићФото: РТРС

- Добро би било да не буде таквих, јер ћемо убудуће објављивати њихова имена, тако да ћемо их изложити непријатној ситуацији, а то не бисмо хтјели, па их молимо да у интересу свог и здравља свих људи ту мјеру поштују - рекао је Машић.

На данашњем састанку Кризног штаба је истакнуто да су инпспекција и полиција појачале контролу поштовања кућне изолације.

Кризни штаб задужио је Цивилну заштиту, Црвени крст и Центар за социјални рад да организују подршку старијим од 65 година којима је забрањен излазак.

Начелник општине рекао је да ће радници и волонтери ових установа по позиву обављати услуге набавке намирница и лијекова и за пензионере чија дјеца нису ту и који немају могућност да их неко од родбине снабдијева.

Кризни штаб донио је одлуку да рад пекара, које су до сада могле да раде до 20.00 часова, ограничи до 18.00 часова, а због увођења полицијског часа у Српској, да би њихови радници могли на вријеме отићи кући.

Уз продавнице хране, од сутра ће у Фочи моћи да раде и продавнице личне хигијене радним данима од 7.00 до 18.00 часова, а суботом до 13.00 часова.