latinica  ћирилица
22/03/2020 |  12:51 ⇒ 12:57 | Аутор: srpskainfo.com

Радојичић: Неко мора да одговара што је град остао без гријања

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић затражио је данас од надлежних служби да хитно истраже зашто је у суботу угашен градски систем даљинског гријања, истичући да се ради о поступку који је у условима ванредне ситуације за кривично гоњење.
Игор Радојичић (Фото: facebook/Grad Banja Luka) -
Игор Радојичић (Фото: facebook/Grad Banja Luka)

– Неко мора да одговара за скандалозно гашење система градског гријања! Људи су у суботу вече смрзавали у својим домовима зато што што је неко одлучио да уштеди коју тону сјечке – рекао је Радојичић на јутрошњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације.

Како нам је потврдило више чланова Штаба, Радојичић је истако да је у суботу увече затражио и асистенцију полиције која је послана у Еко топлане како би провјерила зашто је угашен систем гријања, и у то тренутку док су и градске и републичке власти упорно позивале Бањалучане да остану у својим домовима како би се заштити од вируса корона.

– Док ми, с једне стране, апелујемо на људе да остану у својим кућама, неко се направио “паметан“ и због уштеде оставио људе да смрзавају! Не интересује ме ко је крив, радник, пословођа или директор, неко мора да одговара и да буде строго кажњен због овога – рекао је Радојичић и затражио да му надлежне градске службе хитно доставе писмени извјештај о томе зашто је Бањалука у суботу остала без гријања.