latinica  ћирилица
22/03/2020 |  13:24 ⇒ 21:16 | Аутор: РТРС

Вишковић: Ограничење количине робе широке потрошње (ФОТО/ВИДЕО)

Републички штаб за ванредне ситуације ће данас донијети мјеру о ограничењу количине робе широке потрошње коју може да купи једно лице, рекао је предсједник Владе Републике Српске и командант Штаба Радован Вишковић.
Радован Вишковић (Фото: facebook/VladaRepublikeSrpske) -
Радован Вишковић (Фото: facebook/VladaRepublikeSrpske)

Вишковић је рекао да је ријеч о мјери о максималној количини коју ће моћи једно лице да купи у трговини.

Он је навео да се то односни на брашно, уље, шећер, со и остале количине потрепштине, те да ће количина брашна бити ограничена на десет килограма.

- Не треба да се праве кућне залихе, гомила роба и прави несташица -  рекао је Вишковић  и додао да ће Влада Српске са Владом Србије ићи у набавку већих количина пшенице, уља, соли, шећера.

Навео је да у овом моменту у Српској има довољне количине основних животних намирница, али да ће се ићи у набавку већих количина.

Он је најавио и мјеру да ко прекрши мјере кућне самоилозације, биће објављени његови подаци и смјештен у шаторски карантин.

Вишковић је нагласио да ће се обратити Оружаним снагама са којима смјештајним капацитетима располажу у Српској да се могу припремити за прихват, ако буде потребе.

Састанку су поред Вишковића, присустволи и предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједавајућег Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије и министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића, на коме се разматра тренутна епидемиолошка ситуација у вези са појавом вируса корона у Републици Српској.