latinica  ћирилица
22/03/2020 |  14:16 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

У понедјељак киша и сусњежица

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује промјењиво облачно вријеме са слабом кишом и сусњежицом у већини предјела, док ће на југу бити суво.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Ујутру ће бити промјењиво до претежно облачно, хладно, са мразом у већини предјела, на југу ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана остаје претежно облачно и хладније, сунчано на југу и по који сунчани интервал у већини предјела. Увече се очекује јаче наоблачење са сјевера и сјевероистока са снијегом на сјеверу, а у ноћи на уторак и у централном појасу.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар.

Минимална температура ваздуха од минус шест до минис два, на југу од нула, на планинама од минус 10, а највиша од два до шест, на југу до осам, у планинама од минус три степена Целзијусова.

Облачно са снијегом наставља се у уторак, 24. марта, уз формирање и повећање сњежног покривача. Касније послије подне и увече снијег ће почети да јењава. Највише снијега очекује се на западу и сјеверозападу гдје ће падати увече и у ноћи на сриједу.

Минимална температура ваздуха од минус пет до минус два, на југу од нула, на планинама од минус 10, док ће највиша бити од минус један до три, на југу до шест, у планинама од минус четири степена Целзијусова.

У сриједу, 25. марта, наставља се облачно вријеме са снијегом у сјеверним и западним крајевима, док ће пријеподне у централним и источним падавине престати, а на југу ће бити ведро и суво.

Током дана снијег ће слабити и на западу и сјеверозападу, а на сјевероистоку и дијелу истока биће промјењиво облачно уз слабију кишу повремено.

Предвече је могућ слаб снијега или сусњежице у вишим централним и југозападним предјелима, а на југу киша.

Минимална температура ваздуха од минус шест до минус два, на југу од један, на планинама од минус дветет, а највиша дневна од минус један на западу до пет, на југу до девет, у планинама од минус четири степена Целзијусова.

Прилив топлијег ваздуха са југа и благи пораст температуре очекује се од четвртка, 26. марта. Тада ће доћи и до престанка падавина, а услова за по коју кап кише биће на југозападу и југу Херцеговине.

Минимална температура ваздуха од један до четири, на југу од седам, на планинама од минус четири, а највиша дневна од један до пет, на сјевероистоку и југу око 10, у планинама од минус два степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава облачно вријеме са слабом кишом, у вишим подручјима са слабим снијегом, док је у Херцеговини углавном сунчано уз умјерену облачност.