latinica  ћирилица
22/03/2020 |  14:24 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Суспендован ухапшени инспектор

Федерални санитарни инспектор чији су иницијали М.Р. /58/ суспендован је након што је ухапшен јер је за новац пустио два лица, која су се враћала из земаља захваћених пандемијом, уђу у БиХ без санитарне контроле и наложених мјера изолације.

Из Федералне управе за инспекцијске послове су навели да ће против М.Р. бити покренут законом предвиђен поступак.

Директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић ужаснут је овим нечасним поступком појединца који је нанио штету угледу Управе и напорима које предузимају да би се даноноћним дјеловањем и залагањем инспектора на граници одупријели опасности ширења вируса корона и допринијели заштити здравља и живота грађана БиХ.

- Овакав ужасан поступак појединца у овим тешким временима када Федерална управа за инспекцијске послове са ионако исцрпљеним кадровским капацитетима даје задњи атом снаге у најтежим пословима које тренутно обављамо, за сваку је и најтежу осуду и мора бити најоштрије санкционисан - истакао је Ајдиновић.

Он је захвалио Федералној управи полиције и колегама који су учествовали у овим оперативним активностима да би се ово лице благовремено удаљило са дужности и суочило са посљедицама срамотних и нечасних дјела.

Ухапшеном је на терет стављено кривично дјело примање дара и других облика користи.

Инспектора су јуче ухапсили припадници Федералне управе полиције због сумње да је 17. марта на граничном прелазу Орашје за мању новчану добит пропустио да изврши санитарну контролу и наложи управне мјере изолације двојици грађана.