latinica  ћирилица
22/03/2020 |  15:28 ⇒ 15:30 | Аутор: СРНА

Приједор: Казна за мушкарца који је прекршио изолацију и изазвао незгоду

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је данас да је особа која је јуче изазвала саобраћајну незгоду у граду морала бити у изолацији и да ће бити кажњена.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

- Та особа ће бити кажњена, налог је покренут - рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након сједнице Штаба за ванредне ситуације.

Приједорски портали објавили су јуче фотографију саобраћајне незгоде у којој је ово лице аутомобилом слетјело у ријеку Гомјеницу, након чега је дошло у контакт са медицинским радницима Дома здравља и болнице "Др Младен Стојановић".

Незванична информација је да је мјера изолације овом лицу изречена јер је допутовало из иностранства.

Градоначелник је рекао да у Приједору нема новообољелих, 847 лица је под здравственим надзором, док је из надзора изашло 17 људи.

- Сви који су до сада тестирани су негативни, осим једног. Нажалост, једини обољели је у јако тешком здравственом стању, прикључен је на респиратор и ситуација је неизвјесна - навео је Ђаковић.

Он је додао да је почела акција набавке додатних респиратора у коју су се укључили Градска управа и привредници, будући да их у болница има само три за тешка стања.

Градоначелник је подсјетио да су јуче Републичка управа цивилне заштите и министар унутрашњих послова Драган Лукач посредовали у проблему транспорта преко границе једног респиратора из приједорске болнице који је био на поправци у Београду.

Он је најавио наставак дезинфекције, као и да се тражи начин да се регулишу питања старијих особа које се не смију кретати, а не тичу се снабдијевања основним животним потрепштинама, јер је то већ регулисано.

- Захваљујем се свим грађанима који се придржавају мјера градског и републичког штаба, као и свима који нам помажу - рекао је Ђаковић.