latinica  ћирилица
22/03/2020 |  15:30 ⇒ 15:32 | Аутор: СРНА

Солитер у Травнику под блокадом због зараженог мушкарца

Кантонални штаб цивилне заштите Средњобосанског кантона, уз подршку полиције, потпуно је блокирао солитер и све станаре у Новом Травнику због мушкарца позитивног на вирус корона, који ту живи.
Soliter u Novom Travniku - Фото: klix.ba
Soliter u Novom TravnikuФото: klix.ba

Свим станарима солитера у Новом Травнику забрањен је излазак, сви су у самоизолацији, а на снази је забрана уласка у зграду било коме другом, преноси портал Кликс.

Кантонални министар здравства Анто Матић рекао је да је заражена особа из "Творнице машина и хидраулике" из Новог Травника, чији је рад обустављен и да је била на забави у фирми "Игман" у Коњицу.

- Она је у самоизолацији и нема никакве симптоме. Тестирали смо је превентивно, јер је била на забави у Коњицу и тренутно истражујемо њене контакте. Имамо списак радника и свима је наложена самоизолација, а фирми наређена обустава рада. Зграда је стављена под изолацију и полиција то прати - објаснио је Матић.

У функцији је и број Дома здравља 030/792-500, па се сви станари солитера моле да позову овај број уколико примијете симптоме вируса корона.

Повезане вијести:

Вирус потврђен код особе из Травника, укупно обољело 94