latinica  ћирилица
22/03/2020 |  16:25 ⇒ 16:27 | Аутор: СРНА

Компаније Славена Ристића обезбјеђују респиратор за бијељинску болницу и помоћ грађанима

Компаније Технички ремонт Братунац и "Елвако метпро" обезбиједиле су новац за набавку једног респиратора за бијељинску Болницу "Свети Врачеви" чија се испорука очекује у току наредне седмице, рекао је данас Срни већински власник ових компанија Славен Ристић.
Славенко Ристић - Фото: РТРС
Славенко РистићФото: РТРС

Ристић је истакао да се у вези са набавком овог медицинског апарата, најпотребнијег у лијечењу обољелих од вируса корона, консултовао са руководством здравстеног сектора у Бијељини и Бањалуци.

Он је навео да ће компаније "ТРБ" и "Елвако метпро", као и он лично, одвојити око 100.000 евра за набавку још неколико респиратора из Њемачке, али и за помоћ угроженим људима у Бијељини и Братунцу.

- То ће бити директна помоћ грађанима у лијековима, заштитним средствима, храни или неким најнеопходнијим стварима у актуелној ситуацији. Дакле нећемо давати помоћ у новцу, него ћемо контактирати Црвени крст, Удружења пензионера, Центре за социјални рад и друге у Бијељини и Братунцу формирати волонтерске групе, ставити одређени број аутомобила на располагање и наши људи ће ту помоћ, када се процијени да је неопходна и има смисла, и достављати - рекао је Ристић.

Он је нагласио да је без сумње заштита здравља људи и помоћ угроженима приоритет за све нас у Републици Српској.

Ристић је навео да су он и његове компаније у сталном контакту са Кризним штабом и руководством Републике Српске како би дали пуни допринос у обезбјеђивању неопходне логистике за превазилажење ове кризне ситуације са што мање последица.

С тим у вези, он је одлучио да ће и контејнере, које је "Елвако метпро" направио за њемачког купца, у новонасталој ситуацији, највјероватније, ставити на располагање Влади Републике Српске.

Ристић је позвао и све привреднике да у оваквим ванредним околностима покажу солидарност и одговорност и помогну људима и Републици Српској, односно њеном здравственом систему како би се адекватно супротставили овој новонасталој здравственој пошасти, те позива и друге комапније и привреднике да се одазову и помогну колико и како могу.

- Не заборавите да помажући друштву и другом, градимо себе - истакао је Ристић.