latinica  ћирилица
22/03/2020 |  20:50 | Аутор: СРНА

Митрополит Амфилохије: Молити се Богу да спаси народ од епидемије

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је вјерницима да се треба молити Богу да спаси свој народ од ширења епидемије.
Митрополит Амфилохије - Фото: СРНА
Митрополит АмфилохијеФото: СРНА

Митрополит је изразио жаљење што због опасности од ширења епидемије велики број вјерног народа није могао да дође на службу у цркву у подгоричком насељу Момишићи, али је благословио њих и њихове домове.

Према његовим ријечима, безакоње и лажни Закон о слободи вјероисповијести у Црној Гори опаснији су вирус од короне, јер он дође и прође, а безакоње је оно што угрожава сваки народ и његову будућност дугорочно.

- Зато молећи се да нас Бог ослободи од овога вируса који је кренуо да господари савременим свијетом, молимо се и да Бог ослободи од вируса безакоња наше главаре да ослободе и овај народ од тога вируса безакоња, од неправде, гоњења Цркве Божије - рекао је митрополит Амфилохије.

Сходно препорукама и мјерама надлежних институција са циљем спречавања ширења епидемије вјерници су током Свете службе били у порти цркве на растојању од два метра и светом причешћу прилазили поштујући прописано растојање.