latinica  ћирилица
23/03/2020 |  21:38 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Жена преминула од упале плућа, била негативна на вирус корона

Пацијенткиња из Пљеваља чији су иницијали М.С, која је данас преминула од посљедица јаке упале плућа, била је негативна на вирус корона, саопштено је из Општине болнице у овом граду.

Из Болнице наводе да је пацијенткиња хоспитализована је 19. марта са тешком упалом плућа, као и низом придружених хроничних болести, те да јој је јуче узет узорак за тестирање на вирус корона.

- Резултати које смо данас добили из Института за јавно здравље Црне Горе показали су да је налаз негативан, односно, да пацијенткиња није била заражена вирусом корона - наводи се у саопштењу.

Пацијенткиња М.С. данас је, упркос спроведеним адекватним терапијским поступцима, преминула у болници.

Из Опште болнице Пљевља наводе да располажу са три стационарна и два мобилна респиратора са уредним атестима о редовном сервисирању и да је сваки исправан.

- Овим путем апелујемо на уздржаност свих оних који у овим тешким тренуцима за све нас, а поготово за здравствене установе, шире дезинформације које могу проузроковати стварање панике код становништва, а самим тим и нама отежати рад - наводе из Болнице.

Породица преминуле пацијенткиње огласила се данас на друштвеним мрежама, наводећи да у пљеваљској болници нема исправних респиратора, нити заштитних одијела и остале опреме.