latinica  ћирилица
24/03/2020 |  08:16 | Аутор: РТРС

Данас снијег, температура од минус два до три степена

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно, хладно и са снијегом, уз температуру од минус два до три степена Целзијусоава.
Снијег (фото:АА) -
Снијег (фото:АА)

Пријеподне и током дана снијег ће падати у већини предјела, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Висина снијега ће се током дана повећавати, сразмјерно у свим предјелима за 10 до 15 центиметара, на западу и више, посебно у планинама.

Касније послијеподне и увече снијег ће почети да јењава.

Снијега ће бити више на западу и сјеверозападу, те дијелом у централном планинском појасу, гдје ће падати увече и у ноћи на сриједу.

У планинама ће бити и сметова.

На југу ће бити суво, током дана пролазно са кишом и сусњежицом, а у високој Херцеговини са снијегом.

Дуваће умјерен вјетар сјеверног и сјевероисточног смјера, повремено са јаким ударима.

Дневна температура ваздуха биће од минус два до три, на југу до пет, у планинама од минус шест степени Целзијусових.

Температура измјерена јутрос у 7.00 часова: Бјелашница минус 16 степени Целзијусових, Чемерно минус 10, Хан Пијесак и Калиновик минус седам, Соколац минус шест, Гацко минус пет, Мркоњић Град, Мраковица, Сарајево и Источно Сарајево минус четири, Фоча и Шипово минус три, Дрвар, Рибник, Топола и Зеница минус два, Сребреница, Бањалука и Тузла минус један, Нови Град, Приједор, Добој, Билећа и Требиње нула и Бијељина један, Мостар два и Неум три степена Целзијусова.

Висина снијега: Хан Пијесак 32 центиметра, Мраковица 25, Бањалука и Нови Град 13, Приједор 12, Сребреница и Рибник 10, Мркоњић Град и Бијељина седам, Соколац и Чемерно шест, Калиновик пет, Фоча четири, Добој три и Шипово
два центиметра.