latinica  ћирилица
24/03/2020 |  10:20 | Аутор: СРНА

У четвртак престанак падавина и благи пораст температуре

У Републици Српској се у четвртак, 26. марта, очекује престанак падавина уз прилив топлијег ваздух са југа и благи пораст температуре, прогнозира Републички хидрометеорлошки завод.
Сунчан зимски дан - Фото: РТРС
Сунчан зимски данФото: РТРС

Сутра ујутро биће облачно са снијегом у сјеверним и западним предјелима, док ће у централним и источним крајевима снијег јењавати и престати током пријеподнева.

На југу ће бити промјенљиво облачно и суво.

Током сутрашњег дана сњежне падавине ће јењавати на западу и сјеверозападу, а на сјевероистоку и дијелу истока биће промјенљиво облачно.

Послијеподне нова облачност прво ће на југу, југоистоку и истоку условити снијег а на југу кишу и сусњежицу, а у осталим предјелима снијег. На западу, сјеверозападу и дијелом сјеверу остаје облачно са слабим снијегом.

Минимална температура ваздуха биће од минус шест до минус два, на југу од минус један, на планинама од минус 11, а највиша дневна температура ваздуха од минус један до четири, на југу до пет степени, у планинама од минус четири степена Целзијусова.

У четвртак, 26. марта, очекује се престанак падавина уз прилив топлијег ваздуха са југа и благи пораст температуре. У току ноћи и ујутру биће облачно са кишом мјестимично на југу и југозападу, у вишим предјелима запада и сјевера понегдје и са којом пахуљом снијега.

Минимална температура ваздуха биће од минус један до четири, на југу од шест степени, на планинама од минус седам степени, највиша дневна температура ваздуха од један до пет, на сјевероистоку око 10 степени као и на југу а у планинама од минс два степена Целзијусова.

У петак, 27. марта, ови крајеви биће између антициклона изнад средње Европе и циклона на југу Медитерана, с притиском изнад нормале, па ће се одржавати стабилне временске прилике.

Ујутро ће бити облачно, с појавом магле око ријека и у котлинским предјелима, те на висоравнима, а током дана остаје претежно облачно, локално тмурно вријеме, а дјеломично кидање облачности на сјевероистоку и југу.

Минимална температура ваздуха биће од нуле до пет степени, на југу од седам, на планинама од минус четири степена, највиша дневна температура ваздуха од три степена Целзијусова, посебно у мјестима с маглом и ниском облачношћу до осам степени, на сјевероистоку до 13 степени, на југу топлије за два до три степена, а у планинама од минус један.