latinica  ћирилица
24/03/2020 |  11:21 | Аутор: СРНА

Покренута акција за куповину респиратора, привредници да се укључе

Чланови Удружења друштава за осигурање при Привредној комори Републике Српске су, ради појаве вируса корона, покренули акцију куповине респиратора или апарата за вјештачко дисање, која ће бити реализована наредних дана, саопштено је из Коморе.
Привредна комора Српске - Фото: РТРС
Привредна комора СрпскеФото: РТРС

Привредна комора Републике Српске позива и остале привреднике, који су у могућности, да још једном покажу своју друштвену одговорност и помогну набавку ових пријеко потребних апарата.

Привредна комора Републике Српске препоручује привредницима да, уз минималан ангажман радника, организују минимум процеса рада у овој седмици, ради спречавања ширења вируса корона.

- То конкретно значи да је потребно смањити ангажман радника на најмањи број којим неће бити угрожен процес производње или пружање услуга. Уз то, потребно је увести мјере на заштити здравља радника, као што је константна дезинфекција просторија и опреме, обезбјеђивање заштитне опреме, повећање растојања између радника&хеллип; - наводе из Коморе.

Из Привредне коморе Републике Српске још једном су позвали сва привредна друштва, која трпе штету због вируса корона, да им о томе доставе податке, које Комора просљеђује Влади Републике Српске.