latinica  ћирилица
24/03/2020 |  12:56 ⇒ 13:03 | Аутор: АТВ

Прекршајна пријава докторици из Приједора због изазивања панике

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор уручили су прекршајни налог лицу чији су иницијали М.Д.С. из Приједора због кршења Одлуке Владе Републике Српске о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације на територији Републике Српске, саопштено је данас из ове управе.
Маја Стојић-Драгојевић -
Маја Стојић-Драгојевић

АТВ сазнаје да се ради о докторици Маји Стојић Драгојевић из Приједора.

Маји Стојић Драгојевић, која је и члан Предсједништва СДС-а, прекршајни налог је уручен након што је на интернет порталу једне телевизијске куће објављена изјава о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, чиме је лице поступило противно одлуци Владе.

Незванично сазнајемо да је Стојић Драгојевић, која је уједно и љекар по струци, узела боловање у првим данима када се појавио вирус корона у Српској.

Из ПУ Приједор апелују на грађане да се понашају одговорно, како према себи тако и према другима.

- Полицијска управа Приједор апелује на све грађане да током ванредне ситуације поштују наложене мјере Републичког штаба за ванредне ситуације. Такође, упозоравамо грађане да се понашају одговорно, како према себи тако и према другима, те да изазивање панике и нереда изношењем или преношењем лажних вијести отежава спровођење наложених мјера и ни на који начин не доприноси рјешавању проблема - наводи се у саопштењу.

Одлуком је прописана новчана казна за физичко лице и за одговорно лице у правном лицу од 1.000 до 3.000 КМ, а за правно лице од 3.000 до 9.000 КМ.