latinica  ћирилица
24/03/2020 |  14:39 | Аутор: СРНА

Ђурић: Жртве агресије ће бити упамћене

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић положио је цвијеће код споменика дјеци жртвама НАТО агресије на београдском Ташмајдану, поручивши да ће заувијек бити упамћене жртве агресије НАТО-а.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

 Према његовим ријечима, тешко вријеме у коме се институције боре са вирусом корона није разлог да се на достојанствен начин сви не присјете жртава НАТО-а.

- Данас останите код куће и код куће се сетите агресије на нашу земљу, на 2.500 убијених цивила, 1.000 убијених бранилаца наше земље. Сетите се срушених мостова, болница, школа, воза у Грделичкој клисури, мале Милице Ракић, мале Сање из Варварина - поручио је Марко Ђурић.

Он је подсјетио да је освајачки агресорски рат против СР Југославије вођен 78 дана прије тачно 21 годину, те поручио да је вријеме да освајачки ратови заувијек остану у историји, преноси Тањуг.

- Потребно је и да се људи широм света уједине у борби за решавање заједничких проблема, зато што смо сви на истом броду, а ми заувек остајемо да памтимо жртве агресије НАТО на нашу земљу - закључио је Ђурић.