latinica  ћирилица
24/03/2020 |  21:59 ⇒ 22:02 | Аутор: СРНА

Мугоша: Ситуација опасна, мјештани насеља Тузи да остану у кућама

Црногорско Национално координационо тијело за борбу против заразних болести оцијенило је вечерас опасном ситуацију у насељу Тузи, гдје је данас регистровано 15 заражених вирусом корона и поручило мјештанима да остану у својим кућама с циљем спречавања ширења вируса.

Предсједник Националног координационог тијела за борбу против заразних болести Милутин Симовић истакао је да је вечерас донесена одлука да се помогне становницима насеља Тузи, с циљем спречавања убрзаног ширења вируса корона.

Симовић, који је и потпредсједник Владе Црне Горе, нагласио је да ће бити предузете све мјере које прописује струка.

Директор црногорског Института за јавно здравље Бобан Мугоша рекао је да је од данашњих 18 регистрованих заражених вирусом корона, 15 из насеља Тузи.

- Ситуација је јако опасна. Ради се о јако инфективном вирусу који се лако шири и може да инфицира велики број људи - додао је Мугоша.

Он је позвао становништво да остане код кућа, а да они који имају било какве симптоме, попут прехладе да се издвоје у посебне собе.

- Тузи морају да схвате да је ово борба за њихов живот и да морамо сви бити на том задатку - поручио је Мугоша.

Директор Клиничког центра Црне Горе Јевто Ераковић нагласио је да је ријеч о ужасној епидемији и позвао мјештане насеља Тузи да остану код кућа.

- Можемо побиједити само ако будемо дисциплиновали и радили свој посао - додао је он.

Општина Тузи је локална заједница у Црној Гори са већим албанским становништвом и налази се на граници са Албанијом, на 15 километара од Подгорице.

Црногорски Институт за јавно здравље потврдио је данас још 18 случајева вируса корона у Црној Гори, чиме је број обољелих порастао на 47.