latinica  ћирилица
25/03/2020 |  08:21 ⇒ 08:21 | Аутор: СРНА

Фонд ПИО Српске активирао кол-центар "Љекари савјетују пензионере"

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске активирао је данас кол-центар за савјетовање пензионера "Љекари савјетују пензионере", с циљем помоћи пензионерима док траје ванредна ситуација, најавио је директор Фонда Младен Милић.
Фонд ПИО РС-Филијала Бијељина - Фото: РТРС
Фонд ПИО РС-Филијала БијељинаФото: РТРС

Кол центар за савјетовање пензионера почео је са радом у Фонду ПИО Републике Српске на локацијама у Бањалуци и Бијељини и то радним данима од 8.00. до 16.00 часова.

Милић је напоменуо да ће пензионери, позивом на телефон или писањем на мејл, за саговорнике имати искусне љекаре, специјалисте са дугогодишњим искуством који ће љубазно саслушати и пружити корисне информације, савјете, препоруке и другу стручну информативну помоћ у вези са понашањем пензионера у спречавању ширења вируса корона.

- Љекари ће и одговарати на питања у вези са проблемом самоће у изолацији и свим другим проблемима који оптерећују пензионере, а тичу се њиховог физичког и менталног здравља - рекао је Милић.

Он је нагласио да савјете могу добити и осигураници по питању подношења захтјева за остваривање права на инвалидску пензију у периоду ванредне ситуације, када су рад са странкама и непосредно подношење захтјева привремено обустављени због могућности ширења вируса корона.

Контакт телефони и адресе за електронску комуникацију са кол центром Фонда ПИО Републике Српске "Љекари савјетују пензионере" су у Бањалуци 051/247-814, а у Бијељини 055/490-950 или 055/490-965, локал 1252.

Имејл на који се пензионери могу обратити Фонду ПИО у вези са овим питањима је ljekari.savjetuju@fondpiors.org .