latinica  ћирилица
25/03/2020 |  09:09 ⇒ 11:48 | Аутор: СРНА

Бијељина: Рођена прва беба у изолацији

Дјечак, тежак 3,4 килограма, прва је беба рођена у карантину бијељинске операционе сале, саопштено је из Болнице "Свети врачеви" у Бијељини.
Беба (Фото: Ilustracija/Promo) -
Беба (Фото: Ilustracija/Promo)

- Дјечак је рођен у ноћним сатима 24. марта, породиља је из Зворника, старосне доби 32 године, а којој је прије два дана узет брис због сумње на корона вирус, чији резултат стиже током дана -  истичу из Болнице.

Породиља се јавила љекарима у бијељинској болници и одмах су предузете све медицинске процедуре у ванредним околностима.

Породиља је одмах смјештена у карантин, а потом у операциону салу која је адаптирана и опремљена за пацијенте са сумњом на корона вирус.

Тим љекара бијељинске болнице, на челу са анестезиологом Сањом Дабић и гинекологом Миливојем Пелемишем, приступио је царском резу породиље који је успјешно завршен.

Породиља се осјећа добро, као и беба која је изолована од мајке док не стигну резултати, а узет је и брис бебе, наводе из Болнице.

Из Болнице напомињу да је спремност здравствених радника болнице да реагују у ванредним околностима још једном потврђена.

- Своје здравље и опредјељење за часно и одговорно обављање посла који раде, ставили су у службу рађања новог живота и заштите здравља свих грађана. Стање мајке и бебе добро је, а ми им желимо брз опоравак. Јавност ћемо обавијестити о резултатима тестирања -  наводи се у саопштењу.