latinica  ћирилица
25/03/2020 |  12:46 | Аутор: СРНА

Пошиљке лицима у изолацији морају имати натпис "здравствени надзор"

Пошиљке за особе које се налазе под здравственим надзором и у било којој врсти љекарске изолације због сумње на вирус корона морају на адресној страни имати видљив натпис "здравствени надзор", саопштено је данас из Пошта Српске.
Поште Српске (фото: postesrpske.com) -
Поште Српске (фото: postesrpske.com)

Из овог јавног предузећа су истакли да ће поштоноше примаоцима наведене пошиљке уручивати без директног контакта.

- Уручење ће бити обављено убацивањем пошиљке у кућни сандучић, а уколико га прималац не посједује - на други погодан начин у зависности од конкретног случаја. Уколико уручење није могуће из било којег разлога, примаоцу ће бити остављен извјештај о приспјећу пошиљке -  наведено је у саопштењу.

Из Пошта Српске су замолили кориснике за разумијевање и подршку, а посебно према поштоношама и шалтерским радницима.

- Поштански саобраћај се одвија у отежаним условима при чему је тешко испоштовати утврђене рокове за испоруку пошиљки. Општи превоз и превоз у унутрашњем поштанском саобраћају одвија се без застоја, а потешкоће су присутне у међународном поштанском саобраћају. обезбиједили смо несметану размјену пошиљака у међуентитетском поштанском саобраћају - навели су из Пошта Српске.

На једног поштоношу долази у просјеку 1.868 становника, што говори да су неопоходни велики напори да би "Поште Српске" функционисале у кризном времену.

- Ми штитимо своје раднике и дјелујемо максимално превентивно на ширење вируса корона. Управа предузећа и запослени улажу максимум напора у што квалитетнију организацију поштанског саобраћаја на подручју Републике Српске како би грађани добили пошиљке, примили пензије и инвалиднине, платили рачуне и обавили друге услуге на шалтеру поште и код поштоноше -  навели су из Пошта Српске.