latinica  ћирилица
25/03/2020 |  15:16 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

Мијат Гаћиновић донирао 10.000 евра за превенцију вируса корона

Требињац Мијат Гаћиновић донирао је 10.000 евра Граду Требиње за превенцију вируса корона, саопштио је градски Штаб за ванредне ситуације.
Мирко Ћурић - Фото: СРНА
Мирко ЋурићФото: СРНА

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је овај гест прослављеног фудбалера, младог и успјешног човјека, за дивљење, због чега је Мијат, како је рекао, још једном показао да није заборавио своје Требиње ни у времену глобалне борбе са вирусом корона.

- Желим да му се захвалим у име свих грађана Требиња и у своје лично име. Средства ћемо искористити за помоћ најугроженијим категоријама становништва, којима је свака помоћ увијек добродошла - навео је Ћурић, који је шеф градског штаба за ванредне ситуације.

Он је позвао Требињце који су у могућности да подрже рад свих дежурних служби, чији су радници 24 часа на терену, те поручио суграђанима да су заједнички у борби против вируса корона и да због тога остану у својим домовима.

Ћурић је посебну захвалност упитио привредницима који су најавили донацију три респиратора за требињску Болницу, али и представницима свих медија који извјештавају из Требиња.

Прослављени фудбалер, који брани боје њемачког "Ајнтрахта" из Франкфурта, градоначелнику је послао и видео у коме поздравља све Требињце, позивајући их да поштују све препоруке надлежних органа.

- Поздрав свим мојим Требињцима и људима у региону. Желим овом приликом да позовем све, поготово млађе генерације, да поштују процедуре надлежних органа и заштите све око себе. Много је важно да у овој борви будемо сложни, да побиједимо и да се што прије вратимо уживању у љепоти нашег наљепшег града. Чувајте се и чувајте људе око себе - рекао је Гаћиновић у видео поруци.

На подручју Требиња нема регистрованих случајева инфекције вирусом корона, а у кућној изолацији је 352 грађана.