latinica  ћирилица
25/03/2020 |  15:44 | Аутор: РТРС

У Градишци на задатку 30 волонтера

Волонтери Црвеног крста Градишка наставиће данас активости посјете социјално-угроженим и вишечланим породицама и лицима која нису у стању да сами обезбједе основне животне намирнице и средства за хигијену у сарадњи са Цивилном заштитом и Градском управом Градишка.
Волонтери Црвеног крста Градишка (фото: radiogradiska.com) -
Волонтери Црвеног крста Градишка (фото: radiogradiska.com)

Секретар Црвеног крста Градишка Борко Девић рекао је да настављају посјету поменутим породицама и додао да је Градска управа Градишка обезбједила око 270 пакета за пензионере према списку Удружења пензионера које ће такође обићи наредних дана.

Девић се захвалио свим волотерима на помоћи који су се јавили на позив Цивилне заштите и нагласио да тренутно имају 30 волонтера на располагању.

Међу волонтерима Црвеног крста Градишка је и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић који је рекао да су се млади људи из Градишке од првог дана ставили на располагање Цивилној заштити, Црвеном крсту Градишка и Штабу за ванредне ситуације града Градишка.

- Жељели смо да својим трудом и радом у овом тренутку помогнемо социјално-угроженим породицама и пензионерима, да их обиђемо и обавимо куповину за њих - рекао је Шулић и подсјетио да су млади волонтери јуче возачима теретних возила који чекају на граничном прелазу Градишка дијелили воду и прехрамбене производе.

Шулић је позвао старије суграђане да остану код куће и сачувају своје здарвље, а све младе који желе да волонтирају да то раде искључиво у сарадњи са Цивилном заштитом у свом граду, са Црвеним крстом и Штабом за ванредне ситуације.

- Ово није вријеме када се могу радити било какве активности на властиту одговорност. Требамо слушати надлежне и на основу тога повлачити наше потезе - нагласио је Шулић.

Извор: www.radiogradiska.com