latinica  ћирилица
25/03/2020 |  15:54 | Аутор: СРНА

У Београду скоро половина заражених

Скоро половина потврђених случајева вируса корона у Србији су у Београду, чак 158, рекла је епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.
Београд - Фото: РТРС
БеоградФото: РТРС

Она је на конференцији за новинаре рекла да је до сада у 21 граду у Србији потврђен корона вирус.

- У Нишу је 40, Ваљеву 38. Ова два града су имали сличан број, али је велика разлика у њиховој величини. Нови Сад има 21, Чачак 13 заражених особа, Крагујевац 12, Ћуприја 10 - рекла је она.

Тепавчевићева је додала да остали градови имају имају једноцифрене бројке, међу њима Кикинда, Врање, Ужице, Пожаревац, Зајечар, Панчево, Врњачка Бања, Сремски Карловци, Лесковац...

Она каже да укупан број заражених није значајно порастао.

- Јуче смо имали 21 на респиратору, данас је тај број 24. Највећи је број потврђене инфекције, али нема много са тешком клиничком сликом - рекла је она.

Она је истакла да је најважније да се не дозволи да ова инфекција уђе у здравствени систем, те додала да се већина здравствених радника, која је обољела, заразила ван здравствених система.

Тепавчевићева напомиње да се још није прешло на масовно тестирање грађана, али да се региструје све већи број контаката, односно особа које су биле у контакту са зараженим.