latinica  ћирилица
25/03/2020 |  17:14 | Аутор: РТРС

Електрокрајина усвојила нове мјере

ЗП Електрокрајина а.д. Бањалука обавјештава јавност да је, поштујући одлуке и препоруке Владе Републике Српске и Управе Електропривреде Републике Српске у борби против ширења корона вирусне болести (ЦОВИД-19), усвојила мјере у циљу смањења непосредних контаката са купцима електричне енергије.
Електрокрајина Бања Лука - Фото: РТРС
Електрокрајина Бања ЛукаФото: РТРС

У складу са тим, послови око потрошње електричне енергије за мјесец март биће извршени у редовном периоду од 29.03. до 03.04.2020. године.

Овим путем позивамо купце да на крају текућег мјесеца, односно у наведеном периоду, сами изврше очитање потрошње и податке о томе доставе путем бесплатне инфо линије 0800 50 116 или електронском поштом на адресу callcentar@elektrokrajina.com.

Мјерна мјеста за која не буду достављени подаци од стране крајњег купца, примјењиваће се механизам израчуна потрошње на основу утрошене електричне енергије из одговарајућег периода у претходној години, како је то прописано чланом 81 став (2) тачка а) Општих услова за испоруку и снабдјевање електричном енергијом – пречишћен текст (Сл. гласник Републике Српске број 85/08, 79/10 и 67/12).

Коначна количина испоручене електричне енергије ће се утврдити након стицања услова за приступ мјерном мјесту, а у складу са чланом 81 став (3) Општих услова, чиме ће сва неслагања бити коригована у наредном периоду како купци не би били оштећени.

Извор: blmojgrad.com