X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
25/03/2020 |  18:53 ⇒ 19:11 | Извор: СРНА

У акцији "Респиратор за Српску" прикупљено милион КМ

У акцији "Респиратор за Српску", коју је покренуо власник компаније "Технички ремонт Братунац" /ТРБ/ Славен Ристић, привредници бијељинске регије обезбиједили су милион КМ.
Технички ремонт Братунац - Фото: РТРС
Технички ремонт БратунацФото: РТРС

Ристић је рекао Срни да су након иницијалне уплате компаније ТРБ од 200.000 КМ врло брзо реаговали и други привредници, фирме и физичка лица, и јутрос је на рачуну за куповину респиратора већ скупљено 700.000 КМ.

Према његовим ријечима, са данашњим уплатама на рачуну ће сутра бити милион КМ.

Донације су до сада упатиле компаније ТРБ и "Елвако метпро", зворничка "Алумина", Наша банка, Градска управа Бијељина, Ротари клуб Бијељина, "Телрад инжењеринг", "Фалкон", "Михајловић", "Апотеке Голић" и "Спорт вижн" Драгана Станојловића.

Међу донаторима су и фирма "Спарк", "ДМВ", "Семберија транспорт", "Хигра", "Спектар дринк", "ЦСП" и "Интергај".

Донације за куповину респиратора за болнице у Републици Српској дали су и "Медаљон промет", "Мега дрво", "Ракић комерц", "Елефант солушнс", "Савић компани", "Призма", "Драгстес", "Пансион", "Бодакско импекс", "Мојић", "Екскалибур друштво" и "ЗП комерц" Љубише Росића.

Од физичких лица у акцији је учествовао Младен Пантић.

Акција траје и даље а новац може да се уплати на рачун Градске организације Црвеног крста у Бијељини 554 001 0000 1246 29 Наша банка, а сврха уплате "Респиратор за Српску".

Секретар бијељинског Црвеног крста Перица Глигић рекао је Срни да је јуче већ уплаћено седам респиратора, а данас још три. Он је навео да је набавка ових медицинских апарата изузетно отежана због пандемије вируса корона.

Он каже да је у овој акцији бијељинских привредника за сада планира куповина 20 респиратора за потребе болница у Српској.

У Привредном савјету Бијељине оцијенили су да су привредници поново показали да су битан дио друштвене заједнице, да имају способност да стварају нову вриједност и да су спремни да помогну грађанима када је то најпотребније.