latinica  ћирилица
25/03/2020 |  21:41 ⇒ 22:01 | Аутор: СРНА

Возачима теретних возила дозољено кретање током полицијског часа

Новоизабрани Федерални штаб цивилне заштите донио је данас наредбу којом ће возачима теретних возила у домаћем и међународном транспорту бити дозвољено кретање на подручју Федерације БиХ /ФБиХ/ у вријеме полицијског часа, од 18.00 до 5.00 часова.
Сједница новоизабраног Федералног штаба цивилне заштите, Сарајево - Фото: СРНА
Сједница новоизабраног Федералног штаба цивилне заштите, СарајевоФото: СРНА

- Возачи теретних возила су дужни посједовати потврду о ангажовању, са наведеним датумом и временом почетка ангажовања, којом доказује поштивање мјере изолације - саопштено је из Федералне управе цивилне заштите.

На данашњој ванредној сједници донесена је и одлука о набавци материјала и медицинске опреме у вриједности од 7.128.012 КМ.

- Ради се о набавци заштитних маски, дезинфекционог средства, заштитних рукавица, одијела и наочала и тестова за детекцију вируса - наводи се у саопштењу.

Штаб је донио и приједлог за предузимање хитних мјера на редуковању броја граничних прелаза на којима је обезбијеђена двадесетчетворочасовна санитарна контрола федералних инспектора, који је упућен Савјету министара.

Нови, седмочлани Федерални штаб цивилне заштите данас је именовала Влада ФБиХ, јер је била незадовољна радом досадашњег штаба.