latinica  ћирилица
26/03/2020 |  10:10 ⇒ 11:59 | Аутор: СРНА

Влада о активностима Радне групе за реформу пореских и непореских давања (ФОТО)

Влада Републике Српске данас разматра информацију о активностима Радне групе за реформу пореских и непореских давања и процедура приликом њихове уплате, са приједлогом препорука у вези са закључком Штаба за праћење стања у привреди.
Сједница Владе Републике Српске (Фото: facebook.com / VladaRepublikeSrpske) -
Сједница Владе Републике Српске (Фото: facebook.com / VladaRepublikeSrpske)

Влада би требало да разматра и приједлоге рјешења о измјени Рјешења о именовању Кризног штаба за праћење епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед корона вируса, те о допуни Рјешења о именовању Кризног штаба за праћење штетних посљедица корона вируса на стање у привреди у Републици Српској.

Пред министрима ће бити и информација о молби привредног друштва "Орао" Бијељина за одгађање плаћања доспјелих пореских обавеза, најављено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

 Влада Српске требало би да разматра и приједлоге одлука о утврђивању услова за продужење периода на који је додијељена концесија за изградњу малих хидроелектрана "Јелеч" на ријеци Говзи, "Сућеска Р-С-1" и "Сућеска Р-С-2" на ријеци Сућесци.

Дневним редом је предвиђено и разматрање Приједлога одлуке о измјени Одлуке о одобравању финансирања пројеката у општини Босанско Грахово из донаторских средстава Владе Србије.

Предвиђено је и разматрање информације о извршеној анализи и процјени предложених спортских организација које потенцијално могу остварити врхунски спортски резултат или је њихов рад од посебног значаја за развој спорта.