latinica  ћирилица
26/03/2020 |  11:52 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Бањалука: Грађани да не насједају на лажне поруке на друштвеним мрежама

Град Бања Лука апеловао је данас на грађане да не насједају на лажне, узбуњујуће поруке о наводном “потпуном затварању Бање Луке“, због епидемије корона вируса.
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba) -
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba)

Наведена порука, која од јуче послијеподне кружи друштвеним мрежама, је најобичнија измишљотина која нема утемељење у плановима и активностима Штаба за ванредне ситуације - наводи се у саопштењу.

- Ови тешки дани, у којем се сви заједно суочавамо за великим изазовима, нису вријеме за смишљање несланих шала и неосновано ширење панике.

Упозоравамо да креирање оваквих, лажних порука представља најгрубље кршење важеће Одлуке о забрани изазивања панике за вријеме ванредне ситуације, те позивамо надлежне институције да истраже ко стоји иза ових порука, а грађане још једном подсјећамо да су републичке и градске институције једини званични канал који пружа тачне и вјеродостојне информације о изазовима којим се суочавамо усљед актуелне епидемиолошке ситуације.

Истовремено, грађане подсјећамо да Град Бања Лука, од отварања актуелне кризе, јавност правовремено обавјештава о апсолутно свим релевантним информацијама, везаним за епидемиолошку ситуацију на подручју Града, те, у складу с тим, на грађане још апелујемо да не насједају на злонамјерне и опасне лажи, попут наведених - стоји у саопштењу Града Бањалука.