latinica  ћирилица
26/03/2020 |  12:17 ⇒ 12:17 | Аутор: sputniknews.com

Одлука о затварању три града у наредна 24 часа

Љекари у Србији су рекли да још не треба затварати три града Београд, Ниш и Ваљево, који су највеће жариште корона вируса, а та мјера ће бити сагледана у наредна 24 сата, каже саветница предсједника Србије за медије Сузана Васиљевић.
Војска Србије (Фото: Министарство одбране Србије) -
Војска Србије (Фото: Министарство одбране Србије)

Сматра да ће нове мере ако не данас, бити саопштене сутра, али да јој нису познати детаљи.

Она је у укључењу за ТВ Прва рекла да је предсједник Александар Вучић јуче на састанку оба кризна штаба којем је присуствовала и предсједница Владе Ана Брнабић, питао српске љекаре да ли је потребно да дође до затварања ова три града.

- Рекли су "још увијек не, видјећемо у сљедећа 24 сата". Мислим да ће, ако не данас, онда у току сутрашњег дана нове мјере бити саопштене. Да ли ће оне оне подразумијевати потпуно затварање ова три града или дијелова града, не знам, јер се ситуација мијења буквално из сата у сат - рекла је Васиљевић.

Навела је да би евентуално такве мјере подразумијевале да не постоји путни транспорт цивила између тих градова, да не може да се изађе нити уђе у те градове.

То су, додаје, мјере које су биле и у Кини.

- То је нешто што је једина сигурна варијанта да се зараза неће ширити по цијелој земљи - каже Васиљевић.
Претпоставља да би, додаје, у случају таквих мјера за три града био омогућен нормалан транспорт прехрамбених производа и медицинске опреме.