latinica  ћирилица
26/03/2020 |  13:15 | Аутор: СРНА

Обезбиједити 24 часа присуство ветеринарских инспектора на граници

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац затражио је од Канцеларије за ветеринарство БиХ да, у складу са одлуком Савјета министара, обезбиједи 24-часовно радно вријеме инспектора на граничним прелазима који су одређени за превоз робе у друмском саобраћају у транзиту кроз БиХ.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је истакао да у актуелној епидемиолошкој ситуацији узрокованој ширењем вируса корона, ветеринарски инспектори треба да континуирано обављају све операције у вези са транспортом робе преко утврђених граничних прелаза, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа.

- Несметан транспорт робе преко дефинисаних граничних прелаза горућа је потреба наших грађана и привреде. Сматрам да им све институције морају бити на услузи у пуном капацитету. Због тога сам од Канцеларије за ветеринарство БиХ тражио да хитно предузме све потребне мјере како би се одмах распоредили ветеринарски инспектори на утврђеним граничним прелазима и тиме омогућио несметан транспорт робе - поручио је Кошарац.

Он је најавио да ће у наредном периоду обићи поменуте граничне прелазе.

Из Министарства спољне трговине и економских односа подсјећају да је Савјет министара на ванредној сједници у уторак, 24. марта, донио одлуку којом се одређују гранични прелази између БиХ и Хрватске, Србије и Црне Горе за превоз робе у друмском саобраћају у транзиту кроз БиХ.

У складу са наведеном одлуком, гранични прелази Бијача, Градишка, Шамац, Неум један и Неум два утврђени су за транспорт робе између БиХ и Хрватске, док су гранични прелази Рача и Клобук утврђени за транспорт робе између БиХ и Србије, односно БиХ и Црне Горе.