latinica  ћирилица
27/03/2020 |  11:21 ⇒ 11:25 | Аутор: СРНА

Подршка припадницима МУП-а

Синдикат радника унутрашњих послова Републике Српске позвао је надлежне институције да наставе снабдијевање заштитним средствима припаднике Министарства унутрашњих послова, а грађане да поштују мјере надлежних, јер ће тако дати највећу подршку полицији, здравственим и радницима осталих професија који несебичним и пожртвованим радом чине све да сачувају здравље и животе грађана.
МУП Републике Српске (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija) -
МУП Републике Српске (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija)

Предсједник овог синдиката Аница Јондић истакла је да су потребна заштитна средства, попут маски, рукавица, једнократних заштитних одијела, хигијенских и средстава за дезинфекцију неопходна да би припадници МУП-а у потпуности били успјешни у свом задатку.

- Само ако сачувају своје здравље могу у потпуности, када буде потребно, бити у служби потреба грађана Републике Српске - навела је Јондићева.

Синдикат радника унутрашњих послова Српске подржава и чврсто стоји уз припаднике МУП-а Српске који, у овом озбиљном тренутку за све грађане Републике Српске, најодговорније и најпрофесионалније обављају послове и задатке стављајући се у потпуности у службу добробити за сваког грађанина појединачно, а самим тим и у заштиту цјелокупне друштвене заједнице, саопштено је из овог синдиката.

- Ванредна ситуација у којој се налазимо није прва озбиљна ситуација са којом су се суочили припадници МУП-а Српске, али као и раније, тако и сада, сваки припадник МУП-а се налази на свом радном мјесту и даје највећи могући допринос превазилажењу садашње ситуације, у домену у којем је то у вези са његовим пословима и задацима - истакла је Јондићева.

Она је позвала грађане да поштују мјере самоизолације, социјалног дистанцирања, ограничења кретања и да остану у кућама, те да повећаним степеном личне одговорности покажу бригу за властито и здравље својих породица и суграђана и на тај начин одговоре на несебичност и пожртвованост оних који раде и пошаљу им поруку да су свјесни те чињенице и да их бескрајно поштују.

Синдикат радника унутрашњих послова очекује да ће грађани Републике Српске као и до сада одговорним понашањем пружити неопходну помоћ полицији Српске и остајањем у кућама омогућити им лакше и једноставније извршавање њихових послова и задатака.

- Искуство нас учи да сваки пут када смо били заједно и када смо били подршка једни другима, излазили смо као побједници из свих ситуација, ма колико оне биле тешке. Учинимо то и сада, останимо у својим кућама, и на тај начин пошаљимо најљепшу честитку припадницима МУП-а Републике Српске честитајући им 4. април - Дан полиције Републике Српске - закључила је Јондићева.