latinica  ћирилица
27/03/2020 |  11:29 | Аутор: СРНА

Вулин: Кина уз српски народ увијек када му је најтеже

Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је данас да је кинески народ био уз Србију и српски народ у најтежим тренуцима - за вријеме НАТО агресије 1999. године и да су и данас, баш као и тад, српски и кинески народ поново заједно и боре се против невидљивог непријатеља - вируса корона.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Србија је тада бранила своју слободу, али и међународно право - рекао је Вулин, који је са амбасадором Кине у Београду Чен Бо и тимом кинеских медицинских стручњака који су у Србију дошли ради пружања помоћи у борби против вируса корона, положио вијенце код спомен-плоче испред некадашње зграде кинеске амбасаде у Београду, уништене током бомбардовања 1999. године.

Вулин је поручио да грађани Србије знају да у кинеском народу имају великог пријатеља и да се челична пријатељства стварају у тешким временима.

Он је захвалио кинеском народу, предсједнику Кине Си Ђинпингу, потпредсједнику Централне војне комисије генералу Џангу Јоусјау, министру одбране Венг Феију, зато што су били и јесу уз Србију чак и у тренуцима када се и сами суочавају са истим мукама и невољама.

Кинески амбасадор Чен Бо поновила је да историја односа двије земље показује да су Србија и Кина челични пријатељи и да то значи дијељење и добра и зла, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Она је поручила да се у тренуцима суочавања са великим изазовима треба држати заједно и пружати помоћ једни другима.

Приликом бомбардовања амбасаде Кине у Београду 7. маја 1999. године погинула су три кинеска новинара, док је 21 особа повријеђена.