latinica  ћирилица
27/03/2020 |  13:11 | Аутор: СРНА

Умичевић се захвалио Додику на подршци

Технички директор Творнице обуће "Бема" из Бањалуке Маринко Умичевић захвалио је српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за подршку, те поручио да ће ова фабрика учинити све да задржи радна мјеста.
Маринко Умићевић - Фото: РТРС
Маринко УмићевићФото: РТРС

 Умичевић је захвалио и радницима "Беме" и истакао да ће ова фабрика док може наставити са радом, те нагласио да је највећа пријетња недостатак репроматеријала.

Умичевић је навео да је с циљем заштите радника увео мјере на улазу у "Бему", а које се односе на мјерење тјелесне температуре, дезинфекције обуће и руку, што се ради и на улазу у ресторан, гдје је ограничен и број сједења за столом.

Он је додао да је у тоалетима обезбијеђен течни сапун, као и да ће бити постављени сушачи за руке.

- Сваки радник има више комада памучних маски да их може прати, те на радном мјесту мора носити маску, као и у аутобусима којима иду кући. Сваки дан се врши дезинфекција фабрике, а викендом се ради генерална дезинфекција - нагласио је Умичевић.

Он је истакао да без велике дисциплине и подршке надлежних институција увијек постоји опасност да се неко инфицира вирусом корона.

Подсјећајући на недавни догађај испред фабрике, када је, како су раније из "Беме" саопштили, нападнут радник обезбјеђења, Умичевић је рекао да је ангажован адвокатски тим који се бави овим случајем, као и тим који "прати лажне профиле на Фејсбуку, а против којих ће такође поднијети тужбу.