latinica  ћирилица
27/03/2020 |  13:26 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Главни координациони тим о набавци тестова на вирус корона и медицинске опреме

Главни координациони тим, који чине предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, одржао је данас у Палати Републике састанак на којем је разговарано о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.
Координациони тим - Фото: РТРС
Координациони тимФото: РТРС

Једна од тема разговора биле су активности које се предузимају са циљем набавке нових тестова на вирус корона, који ће омогућити масовније тестирање становништва, те сукцесивна набавка медицинске оиреме, укључујући респираторе и заштитна одјела за медицинске раднике.

Чланови Главног координационог тима разговарали су и о предузимању мјера за подршку привреди Републике Српске, успостављању Фонда за подршку привреди, као и о преговорима са међународним финансијским институцијама који су у току.
На састанку су разматране и мјере Републичког штаба за ванредне ситуације које ће бити обновљене или ревидиране 30. марта.

Овом приликом, разговарано је и о предстојећој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, као и о увођењу ванредног стања на територији Српске.