latinica  ћирилица
27/03/2020 |  13:39 | Аутор: Глас Српске

Смијењена три начелника у Полицијској управи Бањалука

Начелник Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука Мирослав Калабић који је био надређени Ненаду Грујићу и Јелени Флорјан, недавно ухапшеним инспекторима овог одјељења осумњиченим за примање мита, смијењен је са те позиције, потврђено је за Глас Српске из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
ПУ Бањалука - Фото: РТРС
ПУ БањалукаФото: РТРС

Поред Калабића, смијењен је и начелник Одјељења за имовинске деликте, преваре и фалсификате ПУ Бањалука Милош Бандић чије име је током прошле године два пута било у жижи јавности због бахатог и непрофесионалног понашања, због кога је Унутрашња контрола Службе за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а Републике Српксе против њега покренула и дисциплински поступак.

Без функције је остао и јавности мало познати начелник Одјељења за општи криминалитет у бањалучкој полицијској управи Слађан Квржић.

- Начелник Одјељења за привредни криминалитет ПУ Бањалука Мирослав Калабић смијењен је, између осталог, због кривичног поступка који је недавно покренут против инспектора тог одјељења. При томе нема доказа да је он умијешан у оно што се суспендованим инспекторима ставља на терет, али његова смјена је логичан и природан потез - наводи Глас Српске.

Када је ријеч о смјенама Бандића и Квржића, Глас Српске пише да је оцијењено да постоје оправдани разлози за њихову смјену и именовање других руководилаца тих одјељења.