X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
27/03/2020 |  14:22 ⇒ 15:02 | Извор: РТРС

Омогућен повратак средњошколаца који су на размјени у иностранству

Ученици средњих школа, који се у програму размјене ученика налазе у иностранству, осјећају се добро и онима који су изразили жељу за повратком кући, омогућено је да се безбједно врате у Републику Српску, саопштило је Министарство просвјете и културе Српске.
Министарство просвјете и културе (фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културе (фото: илустрација)Фото: РТРС

Према подацима Министарства, за три ученика, од укупно 11 колико је било на размјени, обезбијеђен је сигуран повратак у Републику Српску.

- У сарадњи са Министарством за европске интеграције и регионалну сарадњу, успостављена је комуникација са родитељима осталих ученика и постигнут договор о њиховом останку у САД до истека програма - навели су из Министарства.

У саопштењу се додаје да су од представника Америчког савјета добијена увјерења да су дјеца безбједна и да о њима брине америчка Влада.

Према подацима које су доставиле средње школе у Републици Српској, укупан број ученика који се у школској 2019/2020. години налазио на размјени са другим државама јесте 11, од којих је девет ученика из Бањалуке, те по један ученик из Рудог и Бијељине.