latinica  ћирилица
27/03/2020 |  17:34 | Аутор: СРНА

Брчко: Нема нових случајева заразе, под надзором 1.015 људи

У Брчком, осим раније регистрована два лица позитивна на вирус корона, нема нових заражених, а у изолацији се налази 1.015 људи, саопштено је из Одјељења за здравство Владе дистрикта.
Болница Брчко - Фото: РТРС
Болница БрчкоФото: РТРС

Директор Јавне установе "Здравствени центар Брчко" Нихад Шибоњић рекао је данас на конференцији за новинаре да је Центар завршио све припреме за пријем свих врста пацијената.

- Пацијенте који нису сумњиви на вирус корона и даље лијечимо у главној згради Болнице. Зграда Плућног одјељења је у потпуности испражњена и у њој ће бити смјештена лица која су позитивна на нови вирус, а којима је потребно болничко лијечење, и ту смо технички припремили спајање 20 респиратора - навео је Шибоњић.

Он је истакао да је испражњена и зграда Гинекологије, у којој ће бити смјештене особе које нису позитивне, а за које се сумња да су заражене вирусом корона.

Према његовим ријечима, капацитет је 60 лежајева, а гинеколошко одјељење премјештено је на хирургију и педијатрију.

Директор Опште болнице Брчко Драган Стокић рекао је да се главна зграда Болнице мора сачувати од појаве вируса короне у њој, јер би се у супротном догодио слом здравственог система у дистрикту.

- Свака особа која уђе у Болницу, хитну или било које одјељење мора да одговори и потпише своје одговоре на неколико питања из епидемиолошке анкете. Вршимо контролу и на самом улазу у зграду Болнице - појаснио је Стокић.

Директор брчанског Дома здравља Борислав Ђулабић рекао је да су превентивне мјере предузете и у тој здравственој установи, да би одвојено били третирани пацијенти без заразе и потенцијално заражени.

- Формирани су мобилни тимови који одлазе на адресу и врше преглед пацијента и на основу тог прегледа даље поступају. Уколико је потребно даље испитивање или лијечење ти пацијенти се, под посебним режимом, упућују на даље тестирање, третирање и дијагностиковање - навео је Ђулабић.