latinica  ћирилица
27/03/2020 |  18:19 | Аутор: СРНА

Набављене додатне количине тестова за вирус корона

У ФБиХ данас је стигло 21.500 тестова за откривање инфекције вирусом корона који ће бити дистрибуисани даље према приједлогу струке, рекла је командант Федералног штаба цивилне заштите Јелка Милићевић.
Влада ФБиХ (архива) -
Влада ФБиХ (архива)

- Опредјељење је да се крене у набавку 170.000 тестова, а то указује да здравство мијења стратегију. Вјероватно ће се ићи на то да се што више тестира и да се предузимају мјере у оквиру тога - рекла је Милићевићева.

Она је, данас на конференцији за медије, рекла да је Федерални штаб цивилне заштите донио наредбу да остају на снази све раније изречене мјере, јер се епидемиолошка ситуација изазвана вирусом корона у Федерацији БиХ /ФБиХ/ није промијенила.

- Још увијек су ограничена и кретања и начин окупљања грађана, ограничен је рад појединих објеката. Такође, данас смо донијели и једну посебну наредбу, а она је везана за лица која се привремено лишавају слободе - рекла Милићевићева, која је и федерални министар финансија.

Милићевићева је истакла да нема кризе у Федералном штабу цивилне заштите, те да је недавна измјена у његовом саставу била неопходна због компетентности кадрова.

- Овај штаб цивилне заштите може одговорити овом задатку, али не дај Боже да нам се деси земљотрес, ми би морали вјероватно промијенити екипу - рекла је Милићевићева.