latinica  ћирилица
27/03/2020 |  23:23 ⇒ 23:26 | Аутор: СРНА

Потврђена још два случаја заразе вирусом корона

Два нова случаја заразе вирусом корона потврђена су вечерас у Унско-санском кантону, а ријеч је о жени из Бужима и мушкарцу из Бихаћа.

Позитивне тестове на инфекцију вирусом корона потврдио је Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

- Јутрос смо из Кантоналне болнице у Бихаћу послали три узорка и добили смо потврду за два позитивна теста. Ради се о жени из Бужима и мушкарцу из Бихаћа, који нису животно угрожени. Госпођа је инсистирала на обавезној кућној самоизолацији иако је код ње констатирана упала плућа, док су код Бишћанина за сада примјетни само блажи симптоми болести - рекао је директор Кантоналне болнице у Бихаћу Хајрудин Хавић за федералне медије.

Жена из Бужима и мушкарац из Бихаћа наводно су били у ранијем контакту са особама из земаља са израженом трансмисијом вируса корона, односно грађанима БиХ који бораве и раде у Аустрији и Њемачкој.

Са ова два пацијента у Унско-санском кантону је укупно вирусом корона заражено шест лица, а забиљежена су и два смртна случаја.

Током послије поднева данас је потврђена смрт старијег мушкарца из Босанске Крупе, а раније је констатована смрт старије жене из Бихаћа.