latinica  ћирилица
28/03/2020 |  08:53 | Аутор: СРНА

Сунчано, температура до 18 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и топлије вријеме, уз највишу температуру ваздуха до 18 степени Целзијусових.
Сунчано и топло - Фото: РТРС
Сунчано и топлоФото: РТРС

Током дана се у већини предјела очекује сунчано вријеме, на југу промјењиво облачно са сунчаним интервалима, а послије подне у свим предјелима облачније, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха у већини предјела од 10 до 15, на сјеверу и сјевероистоку око 18, у планинама од пет степени Целзијусових.

Дуваће слаб сјеверни, сјевероисточни вјетар, током дана умјерен, у Херцеговини умјерена бура. Поподне ће вјетар слабити.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос на југу и истоку преовладава облачно вријеме, а по котлинама и уз ријечне токове има и магле.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус четири, Бјелашница минус три, Рибник минус два, Вишеград, Мркоњић Град, Нови Град, Бихаћ, Приједор, Рудо, Хан Пијесак и Шипово минус један, Бањалука, Бијељина, Добој, Калиновик, Србац, Сребреница, Бугојно, Чемарно и Фоча један, Гацко два, Зворник, Тузла и Сарајево четири, Мраковица пет, Билећа и Градачац седам, Требиње осам, те Мостар и Неум 11 степени Целзијусових.