latinica  ћирилица
28/03/2020 |  08:58 | Аутор: СРНА

Возачи, опрезно због магле

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, слабијег мраза има у вишим предјелима, а магла смањује видљивост на подручју Приједора, Мркоњић Града, Фоче и Требиња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Возачи су упозорени и на опасност од одрона камења и земље на дионицама у усјецима и поред камених косина.

На релацији Станић Ријека-Дервента –Козарска Дубица до 18. априла кретаће се вангабаритни терет. Возачи се моле за опрезнију вожњу на поменутом путном правцу и да поштују упутства лица из пратње.

Почели су радови на изградњи искључне траке у Залужанима, на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, у десној коловозној траци из правца Бањалуке, због чега ће бити измјењен режим у одвијању саобраћаја.

На подручју Прњавора у току је градња кружног тока на раскрсници магистралног пута Горња Вијака један-Дервента и на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два, а радови су у току и на магистралним путевима Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице и Дрињача-Милићи-Власеница, те регионалним путним правцима Ламовита-Стари Мајдан, Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је обустава саобраћаја од 9.00 до 15.00 часова сваки дан осим недјеље. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Изван времена обуставе, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Успорен је саобраћај на дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, на регионалном путу Прибој-Лопаре, Јоховац-Руданка, као и од Модриче, преко Шешлија, према Добоју и граници са ФБиХ, те на магистралном путу Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

Из АМС-а подсјећају да је на подручју Српске забрањено кретање особама старијим од 65 година, а од 20.00 до 5.00 часова на снази је потпуна забрана кретања.

Свим становницима Српске упућен је још један апел да прате упутства Владе Републике Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница, те да не крећу на пут без пријеке потребе.