latinica  ћирилица
28/03/2020 |  11:46 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

Србија поклонила пет респиратора Црној Гори

Србија је одлуком предсједника Александра Вучића поклонила Црној Гори пет респиратора, саопштено је данас из Амбасаде Србије у Подгорици.
Владимир Божовић - Фото: Screenshot
Владимир БожовићФото: Screenshot

Након одлуке Србије да поклони респираторе, предсједник Националног координационог тијела за заразне болести Милутин Симовић поручио је Вучићу да "нема потребе да брине о Црној Гори и да своју пажњу усредсриједи на заштиту здравља и добробит грађана Србије".

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић поручио је да се у Србији надају да ће дар бити прихваљен од срца са љубављу и симболично представљати прекретницу ка новим и бољим односима Србије и Црне Горе, двије братске и пријатељске земље.

Он је објаснио да су Србија и Вучић одлуку донијели након изречене и јавно објављене велике неистине да је Србија конфисковала три респиратора Црне Горе.

- Ништа што је на штету Црне Горе не може бити на корист Србије и обрнуто. Изражавамо наду да ће овај и овакав државнички чин Вучића, поготово у оваквом тренутку бити подстрек вјечног братства и пријатељства двије државе - истакао је Божовић.

Божовић је навео да одлуком да поклони респираторе Србија и њени грађани свједоче стару народну изреку "на муци се познају јунаци" и потврђују сопствену моралну снагу и величину.

- Србија коју клевећу, вријеђају и нападају као небројено пута кроз њену славну историју отвара своје срце и братски шири руке - навео је Божовић.