latinica  ћирилица
28/03/2020 |  17:32 | Аутор: СРНА

Брчко: Нема нових случајева заразе вирусом корона

У Брчком нема новообољелих од вируса корона, а у изолацији је 1.021 лице, рекао је данас командант Кризног штаба дистрикта Синиша Милић.
Болница Брчко - Фото: РТРС
Болница БрчкоФото: РТРС

Милић је навео да је до сада од 34 лица узет узорак за тестирање на Ковид-19, два резултата су била позитивна, 24 негативна, а да се за осам чекају резултати.

Он је рекао да је јуче на сарајевски аеродром слетјела група путника, међу којима је и четворо из дистрикта, те да су у изолацији од 14 дана у хотелу у Источном Сарајеву.

- Данас су од њих узети брисеви, биће тестирани и очекујемо резултате. Контактирали смо их, они се осјећају добро, немају проблема и надамо се да ће тако и остати - рекао је Милић, који је и градоначелник Брчког.

Здравствено стање двоје раније заражених у дистрикту, немају нове симптоме, а свакодневно их провјерава Пододјељење за јавно здравство.

Милић је поручио да Кризни штаб ради потпуно јединствено захваљујући неуплитању политике и да су до сада предузете мјере биле ефикасне.

- Знам да ћемо због мјера и наредби које смо предузимали претрпјети бројне критике, али између чињенице да ћемо бити критиковани и да ћемо остварити резултате које за сада остварујемо, радије ћу изабрати критике, јер су све мјере у интересу здравља грађана - нагласио је Милић.

Он је захвалио грађанима који поштују мјере и наредбе Штаба и рекао да онима који то не чине слиједе законске санкције јер њихова неодговорност утиче на цијелу друштвену заједницу.

Грађани се о вирусу корона могу информисати у Пододјељењу за јавно здравство на број телефона 080050606, а непоступање грађана по наредбама штаба могу пријавити Полицији Брчко дистрикта на број 122.

Милић је навео да је грађанима, који спадају у ризичне групе или се налазе у изолацији, за помоћ у храни и лијековима доступан телефон Црвеног крста 049 217 008, као и да је 24 часа становништву дистрикта на располагању и Друштво психолога на број 061 133 949.