latinica  ћирилица
29/03/2020 |  09:57 ⇒ 12:13 | Аутор: СРНА

Ћосић: Данас или сутра резултати тестирања дјеце која су стигла из Италије

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да се данас, а најкасније сутра очекују резултати тестирања на вирус корона 32 ученика и студента из Републике Српске, који су у Лукавицу стигли из Италије.
Љубиша Ћосић - Фото: СРНА
Љубиша ЋосићФото: СРНА

Уколико буду негативни на вирус корона, Ћосић је рекао Срни да ће ученици и студенти бити прослијеђени у њихове локалне заједнице, гдје ће провести обавезних 14 дана у изолацији.

Ћосић, који је и шеф Кризног општинског штаба, напоменуо је да ученици и студенти смјештени у хотел "Топекс" у Источном Новом Сарајеву гдје имају адекватну здравствену заштиту и неопходан медицински третман.

Он је навео да ће бити у контакту са ресорним министарством, те да ће урадити процјену у вези са наредним корацима збрињавања.

Ћосић је додао и да ће Колегијум скупштине сутра или прекосутра размотрити потребу заказивања сједнице Скупштине општине да би се испуниле раније планиране активности.

Колегијум ће, појаснио је Ћосић, процијенити да ли сједница може да се одржи безбједно, у складу са епидемиолошким захтјевима, или ће то бити електронским путем.